Jégkorong mindenkinek – Hockey is for Everyone

0
1549
views

A jégkorong-ligák, csapatok gyakran állnak be különböző társadalmi célok mögé, legyen az Movember, mellrák prevenció, vagy környezetvédelem.

Ebben (is) az élen jár az NHL, ahol a február hónap a “Hockey is for Everyone” kampány jegyében telik. A közös cél érdekében minden NHL csapat részt vesz a “A jégkorong mindenkinek” koncepcióban. Példaként alább látható a Buffalo Sabres videója, melyet a You Can Play projekt támogatására készítettek.

Az üzenet egyértelmű:

Ha tudsz játszani, Akkor  játszhatsz!

A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a jégkorongot bárki játszhatja kortól, nemtől, bőrszíntől, nemzettől, nemi identitástól, szexuális orientációtól és igazából mindentől függetlenül.

Az NHL csapatok mindegyikének van legalább egy HIFE meccse, melyen egy vagy több csoportból hívnak vendégeket: LGBT közösségek, öregfiúk csapatok, külföldi hokinemzetek, szánkóhokisok, gyerekek, továbbá látogatást szerveznek kórházakba, gyermekotthonokba, és egyéb közösségekbe.

Az NHL kampány nagykövete, Willie O’Ree, aki az NHL első színesbőrű játékosa. Életútjáról önmaga írt a The Players Tribune felületen, melyet érdemes elolvasni az alábbi linken (angolul, talán később magyarul is, ha megkapjuk az engedélyt a szerzőtől):

The Barrier

Szerencsére a hazai jégkorong közösségre is a támogató mentalitás jellemző, több amatőr csapat is szívesen várja a felnőtt érdeklődőket az edzéseire, a Sportra Fel csapata kimondottan a kezdő jégkorongozóknak tart edzéseket kortól és nemtől függetlenül.

Nagyszerű itthoni kezdeményezés továbbá a siket jégkorong-válogatott, mely 2015-től a Ferencváros segítségével indulhatott el, egyre több tagot számlál, és a hazai jégkorong közösség támogatását élvezi. A Nemzeti Sport beszámolója a csapatról:

Ezek alapján elmondható, hogy a jégkorong az egész világon egy befogadó, családias sportág, mely mindenki számára elérhető.

Pályára! A Hoki mindenkié!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..