EWHL Final Four: KMH Budapest – Bozen Eagles: 3-4

0
724
views

Az EWHL Final Four tornájának második meccse volt magyar érdekeltségű, a KMH fogadta az olasz EV Bozen Eagles csapatát a Tüskecsarnokban.

A meccs első, és a kezdő harmad egyetlen gólját a Bozen szerezte, Eleonora Dalprá volt emberelőnyből eredményes.

A második harmadra a KMH sokkal harciasabban jött ki és 19-11-re nyerte a kapuralövést a periódusban. Egy védőharmadban eladott korongból Stacey Scott lőtt gólt, és egalizálta az állást a 26. percben. Erre ismételten a második gólját szerző olasz, Dalprá válaszolt, és vezetéshez juttatta csapatát a 33. percben. A középső harmad egy magyar góllal zárult, kettős emberelőnyből Somogyi Vivien volt eredményes, így egyenlő állásnál kezdődhetett a záró játékrész.

A 47. percben Amie Varano szerezte meg a magyar csapat számára a vezetést, ezután a KMH többször járt közel ahhoz, hogy két gólosra növelje az előnyét, de az olasz csapat kapusa, Daniela Klotz remekül védte a budapesti együttes próbálkozásait. Az 55. percben egy rövid magyar kihagyás elég volt a Bozennek, hogy megfordítsa az állást, előbb Hanna Elliscasis, majd 23 másodperccel később Chelsea Furlani lövése talált utat a magyar hálóba. Az olasz csapat edzői ezután a padon próbálták nyugtatni a Bozen játékosait, hogy még nincs vége a játéknak, mely jó döntésnek bizonyult, már nem sikerült a KMH-nak betalálni az utolsó 5 percben, hiába hívták le a kapust, és támadtak 6-4-ben a záró minutumban.

A Bozen tehát 4-3-ra nyerte a találkozót, és bekerült a Final Four döntőjébe.

KMH Budapest – EV Bozen Eagles: 3-4

A négyes döntő első meccsén az EHV Sabres Vienna csapata játszott a DEC Salzburg Eagles együttesével, mely a bécsi csapat győzelmével zárult, melyből Laura Marie Bowman 4 góllal, Anna Hanser és Anna Meixner pedig egyaránt 3 ponttal vette ki a részét.

EHV Sabres Vienna – DEC Salzburg: 8-1

A Final Four a bronzmeccsel és döntővel folytatódik vasárnap:
2018. március 4. 12:30 – Bronzmeccs: KMH Budapest – DEC Salzburg
2018. március 4. 15:45 – Döntő: EHV Sabres Vienna – EV Bozen Eagles

A KMH meccsének galériája:

2018.03.03. KMH Budapest - Bozen Eagles
« 1 A 3 »

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..