Kinek van igaza?

0
741
views
AlainAudet / Pixabay

Ma vittem az új korcsolyám. Hogy mégis hogyan lett? Szerencsés megöröklés 🙂 Nekem legalábbis az. Neki nem, mert vehet másikat…
Kíváncsi voltam, hogy fog szuperálni első alkalommal. Tudva azt, hogy az előzőnél gyakorlatilag újra kellett indulnom a startról. Így hasonlóra készültem.
Tévedtem.
Már a felpróbálásakor kiderült, hogy jól fog viselkedni, jól tartotta a lábam, tökéletesen idomult a bokámhoz és pont akkora rés volt az orránál, ami erősen ajánlott. (Egy minimális kötelező, amiatt az eshetőség miatt, hogy ha korcsolyaorron találnak egy koronggal… Állítólag nem kellemes…)
Annyira kell figyelnem, hogy mivel még kevésszer volt lábon, még nincs betörve. Ami azt jelenti, hogy sokszor meg kell állnom és újra húzni. De ez legyen a legnagyobb gondom 🙂
Elsőként értem a helyszínre, jobb ötlet híján, mivel már elolvastam az összes nagy sportolónk történetét, a tegnapi Boston mérkőzés összefoglalóját néztem meg. Utána pedig a JKB híreiből szemezgettem. Egészen addig, míg a többiek befutottak.

Egyre gyorsabban megy az átöltözés, már kezdem kitapasztalni, mit miután érdemes magamra vennem. Ami azért mulatságos, mert néztem róla videót, ott az aláöltözőt követően a lábszárvédővel folytatják. Ezen fordítottam, előbb a nadrágot veszem fel, csak ezután következik a lábszárvédő. Valószínűleg az áll a dolog hátterében, hogy nekem nem akkora a nadrágom mint sokaké hanem kisebb, így ha fordítva kísérelném meg, alighanem fennakadásokba ütköznék.

Ma már nem volt kérdéses számomra, hogy megyek a többiekkel csinálni a feladatokat.
Való igaz, tudtam, hogy pénteki edzés a nagyoké, ezért fel kell kössem a nadrágom. Annyira nehezek voltak a feladatok, hogy folyt rólam a víz. Ott is izzadtam, ahol nem is tudtam eddig korábban, hogy képes vagyok. (Ez akkor vált világossá, számomra, mikor átöltözésnél vettem le a felszerelést, és minden darab vizes volt.)
Volt köztük olyan, aminél félpályánál kellett teljes fordulatot venni, azaz az irányt tartod, csak testtel megfordulsz. Le kellett volna fotózni a fejem, mikor megláttam gyakorlatban…
Hirtelen kell és testből fordulni, és beleülni a végén. Nekem ez még úgy fest, mintha kis területen próbálnék fordulni. Mentálisan kell elhinnem, hogy menni fog, máskülönben maradnak az íves kanyarok…
Csak idővel vettem észre, jóval a bemelegítés után, hogy már nem utolsóként zárom a sort, nem volt célom, de nem mondom, hogy nem adott lendületet!
Következett a szlalomozás. Jobb lábon indult, belső élen, majd a kanyart követően lábcsere helyett, ugyanazon a lábon kellett menni, de a külső élén. Jobb lábbal elfogadhatóbban ment, a ballal még inkább nevezném kacsázásnak, mint siklásnak vagy szlalomozásnak. Sok-sok gyakorlás kell még mindkettőnek. Nem baj van időm 🙂

Ma is megjegyezték páran, hogy emlékeznek ám rá, hogy egy hete még kb. csak a jeget karcoltam. Ezért, fejben utána számoltam most már, hogy megtudjam kinek van igaza. Egyszerűen azért, mert nekem többnek tűnt. Nem én nyertem, de nem bántam, tényleg egy hete még sehol nem voltam, hétfőn volt az első alkalom, mikor már én is a többiekkel csináltam. Azelőtt kb. megmaradni tanultam a jégen…:)

Az edzés annyira a mindennapjaimmá vált, hogy már az álmaimban is megjelent.

A legelső alkalom azért volt maradandó, mert akkor még kb. a gondolat sem volt meg a fejemben, hogy egyszer, majd valamikor talán kipróbálnám… Az álmomban találkoztam a kedvenc kapusommal, Tuukkával, akivel angolul beszélgettem. (Ami külön meglepetés volt, hogy összefüggően tudtam angolul társalogni.) Majd ezt követően felmentem a pálya jegére korcsolyában. Félelmetes volt és vakítóan fehér…. és persze hatalmas…
Az egyenes siklás után megkíséreltem kanyarodni és alig bírtam megállni.

Ezúttal valami verseny után lehettünk a csapattal, én mint játékos voltam jelen. Volt valami feladat, amiben győztem.
Odacsúsztam a kapushoz, aki gratulált, majd megkérdezte mit szeretnék díj gyanánt.
– Fel szeretném próbálni a kapus felszerelést – válaszoltam rögtön, szinte gondolkodás nélkül. Csak arra emlékszem, hogy ezt követően az öltözőben próbálgatom…. és baromi macerás… mármint  a játékoséhoz képest.
Ezek után mikor felébredtem, meg kellett néznem tényleg így van-e…Tényleg az!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..